[ Τελευταία Νέα ] << >>
(1/3) 4/27/12
Σεμινάρια για γονείς 2012 περισσότερα
(2/3) 3/1/12
Αν το παιδί σας θα φοιτήσει στην πρώτη τάξη ελέγξτε τη σχολική του ετοιμότητα και προλάβετε δυσμενείς εξελίξεις στην εξέλιξη του γραπτού λόγου. περισσότερα
(3/3) 2/9/12
Μετρήστε τη φωνή σας και αυξήστε τις δυνατότητές της. Η συνεργασία του Ινστιτούτου "λόγος" με τη Ρινολογική Ομάδα Αθηνών διασφαλίζει υψηλού επιπέδου φωνιατρική εκτίμηση και θεραπεία. περισσότερα

 Έλεγχος της σχολικής ετοιμότητας σε παιδιά που θα φοιτήσουν στην πρώτη τάξη το Σεπτέμβριο

Η μετάβαση από τον προφορικό στο γραπτό λόγο είναι μία κρίσιμη φάση στη ζωή του παιδιού και σημαντική για την υπόλοιπη σχολική ζωή του. Ο βαθμός της ετοιμότητας του παιδιού για αυτή την μετάβαση καθορίζει και την ευκολία με την οποία το παιδί θα κάνει αυτό το πέρασμα.

Η επιστημονική ομάδα του Ινστιτούτου για τις Διαταραχές Επιοινωνίας είναι σε θέση να ελέγξει με εγκυρότητα την ετοιμότητα του παιδιού να δεχτεί διδασκαλία ανάγνωσης και γραφής.

Ελέγχονται:

  • Η εξέλιξη του λόγου και της ομιλίας (Προφορικός και γραπτός λόγος αποτελούν δύο όψεις του γλωσσικού συστήματος.Δυσκολίες στον προφορικό λόγο "προβάλλονται" στον γραπτό λόγο)
  • ΟΙ δεξιότητες φωνολογικής επίγνωσης. (έρευνες αποδεικνύουν ότι ο βαθμός κατάκτησης αυτών των δεξιοτήτων μπορεί ασφαλώς να αξιοποιηθεί σαν προγνωστικός παράγων δυσκολιών στο γραπτό λόγο)
  • Άλλες δεξιότητες που σχετίζονται με την κατάκτηση του μηχανισμού ανάγνωσης και γραφής όπως είναι για παράδειγμα ο οπτικοκινητικός συντονισμός, οι γραφοκινητικές δεξιότητες ή άμεση ακουστική και οπτική μνημη, η οπτική διάκριση κ.λ.π.
  • Ο βαθμός συνειδητοποίησης της επικοινωνιακής λειτουργίας του γραπτού λόγου και των συμβάσεων του γραπτού λόγου.

Για ραντεβού επικοινωνήστε στο 210-6916094 ή στο info@logosinstitute.gr

Διαβάστε σχετικά για την "Ομαδα Ομαλής Μετάβασης στο Γραπτό Λόγο"