[ Τελευταία Νέα ] << >>
(1/3) 4/27/12
Σεμινάρια για γονείς 2012 περισσότερα
(2/3) 3/1/12
Αν το παιδί σας θα φοιτήσει στην πρώτη τάξη ελέγξτε τη σχολική του ετοιμότητα και προλάβετε δυσμενείς εξελίξεις στην εξέλιξη του γραπτού λόγου. περισσότερα
(3/3) 2/9/12
Μετρήστε τη φωνή σας και αυξήστε τις δυνατότητές της. Η συνεργασία του Ινστιτούτου "λόγος" με τη Ρινολογική Ομάδα Αθηνών διασφαλίζει υψηλού επιπέδου φωνιατρική εκτίμηση και θεραπεία. περισσότερα

Σεμινάρια για γονείς

"Γονιός δε γεννιέμαι....γίνομαι"

Η Δρ Ελένη Τζελέπη-Γιαννάτου, σχεδίασε και πραγματοποιεί στο  Ινστιτούτο για τις Διαταραχές Επικοινωνίας "λόγος"  τα σεμινάρια «Γονιός δεν γεννιέμαι … γίνομαι». Τα σεμινάρια αυτά απευθύνονται σε γονείς παιδιών ηλικίας 5-12 ετών. Γίνονται σε ολιγάριθμες ομάδες με τη μορφή βιωματικών εργαστηρίων προκειμένου να έχουν οι γονείς τη δυνατότητα να μάθουν και να εξασκηθούν σε νέες τεχνικές καθώς και να μοιραστούν εμπειρίες με τους άλλους γονείς.

1. Τι περιλαμβάνουν

Τα θέματα που αναπτύσσονται είναι τα εξής :

  • Επιτυχημένη επικοινωνία με τα παιδιά μας

  • Πώς ενισχύουμε την αυτοεκτίμηση

  • Πώς βάζουμε όρια και πώς τα κρατάμε

  • Σχέσεις μεταξύ αδελφών

  • Πώς διαχειριζόμαστε τα δύσκολα συναισθήματα

2. Τι θα κερδίσετε
Ο ρόλος του γονιού είναι από τους δυσκολότερους ρόλους που αναλαμβάνει κανείς στη ζωή του. Η παρακολούθηση των σεμιναρίων θα σας βοηθήσει να επικοινωνείτε αποτελεσματικότερα με τα παιδιά σας, να διαχειρίζεστε καλύτερα τις συγκρούσεις, να οριοθετείτε τη συμπεριφορά τους και να βελτιώσετε τις σχέσεις μεταξύ των αδελφών.

3. Τι έχουν πει για το σεμινάριο άλλοι γονείς
«Πρακτικές, εφαρμόσιμες καθημερινές λύσεις. Εξαιρετικό και απαραίτητο». Αλίκη Ρ.
«Με βοήθησε να μάθω να διαχειρίζομαι κρίσεις και προβλήματα αποτελεσματικότερα και να έχουμε ήρεμη ατμόσφαιρα στο σπίτι». Δημήτρης Μ.
«Έξι σεμινάρια, έξι βήματα στο να γίνω καλύτερη μαμά. Τα εφαρμόζω όλα ». Χριστίνα Σ.
«Με βοήθησε να αποκτήσω περισσότερες δεξιότητες για να μεγαλώσω τα παιδιά μου σε ένα υγιές περιβάλλον, γεμάτο αγάπη». Βίκυ Σ.
«Εντυπωσιάστηκα από τα αποτελέσματα της ενεργητικής ακρόασης. Άρχισα να επικοινωνώ καλύτερα με το παιδί μου, συζητώντας περισσότερο και βρίσκοντας μαζί του λύσεις» Εύη Φ.
«Ευχαριστώ θερμά! Με βοηθήσατε να νιώσω πόσο σημαντική είναι η επίπτωση και μιας απλής κουβέντας στα παιδιά μου. Σκέφτομαι πολύ περισσότερο πριν τους μιλήσω και αντιδράσω και αυτό είναι πολύτιμο» Δόμνα Λ.

4. Πόσο διαρκεί
Τα σεμινάρια διαρκούν έξι (6) εβδομάδες από 27/4/12 έως 8/6/12. Κάθε σεμινάριο είναι δίωρο και γίνεται την Παρασκευή 5.30 - 7.30 μ.μ.

5. Πότε γίνεται
Οι ημερομηνίες που πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια είναι 27 Απριλίου, 4 Μαΐου,11 Μαΐου, 18 Μαΐου, 25 Μαΐου και 8 Ιουνίου 2012.

6. Ποια είναι η εισηγήτρια
Η Ελένη Τζελέπη - Γιαννάτου μετά την ολοκλήρωση των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο Αθηνών συνέχισε ως υπότροφος του ΙΚΥ τις μεταπτυχιακές της σπουδές (Advanced Diploma in Psychology and Education και Master’s Degree in Psychology and Education for Special Needs) στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου. Ακολούθησε η διδακτορική της διατριβή με θέμα το στρες των εφήβων. Έχει 25ετή εμπειρία στο χώρο της εκπαίδευσης σε διάφορους φορείς όπως η Φιλεκπαιδευτική Εταιρεία, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο ως Πάρεδρος Αξιολόγησης Ειδικής Αγωγής, ο Δήμος Αθηναίων ως ειδικός σύμβουλος, τα Υπουργεία Υγείας και Παιδείας της Κύπρου ως επιστημονική συνεργάτης, καθώς και σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά ιδρύματα και οργανισμούς ως επιστημονική σύμβουλος. Έχει επίσης συμμετάσχει σε πλήθος διεθνών και ελληνικών ερευνητικών προγραμμάτων και συνεδρίων, ημερίδων και εργαστηρίων. Δραστηριοποιείται ερευνητικά και επαγγελματικά σε θέματα που αφορούν στην προαγωγή της ψυχικής υγείας των παιδιών, στην ανάπτυξη προγραμμάτων διαχείρισης του στρες για παιδιά και εφήβους, στη διαχείριση προβλημάτων σχολικής τάξης, στην υποστήριξη παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, στην οργάνωση σεμιναρίων και στη συμβουλευτική υποστήριξη γονέων, εκπαιδευτικών και παιδιών.

Σας περιμένουμε !  Ελάτε να συζητήσουμε, να μοιραστούμε τους

προβληματισμούς για τα παιδιά μας και να ανακαλύψουμε τρόπους

για να γίνουμε αποτελεσματικότεροι γονείς!

 

ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Κατεβάστε το φυλλάδιο εδώ